Informatiebijeenkomst over eenzaamheid

ZorgSaam Twenterand en Coalitie Erbij organiseren in de Week tegen Eenzaamheid (21 september - 1 oktober) een informatiebijeenkomst over eenzaamheid. De informatiebijeenkomst is op dinsdag 26 september om 19.30 uur in Kulturhus De Klaampe. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden.  

Met het thema ‘Kom erbij!’ organiseert ZorgSaam Twenterand tijdens de Week tegen Eenzaamheid , van 21 september tot en met 1 oktober 2017, verschillende activiteiten, waaronder de informatiebijeenkomst ‘Eenzaamheid, nader beschouwd’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals, vrijwilligers en  geïnteresseerden uit de gemeente Twenterand die in hun (vrijwilligers)werk of omgeving te maken hebben of krijgen met eenzaamheid.

De informatiebijeenkomst ‘Eenzaamheid, nader beschouwd’ richt zich op het overdragen van kennis: wat is eenzaamheid, hoe vaak komt het voor, wat zijn de oorzaken en gevolgen en wat kan je doen tegen eenzaamheid? Daarnaast zal gespreksleider Jacqueline Salmen van Coalitie Erbij ruimte laten voor uitwisseling met betrekking  tot het signaleren en aanpakken van eenzaamheid. Dus kom erbij en leer en praat samen over eenzaamheid!

Logo Kom Erbij Blauw Zonder Festival 2

Voor meer informatie over de informatiebijeenkomst en om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Charon Wessels van ZorgSaam Twenterand via cwessels@zorgsaamtwenterand.nl of 0546 481456. Aan de informatieavond zijn geen kosten verbonden. 

Samen tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Daarom zeggen ZorgSaam Twenterand en Coalitie Erbij: Kom erbij! Dat is het thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017. Samen pakken we eenzaamheid aan.