Steeds meer senioren doen het: Get digital!

Steeds meer mensen hebben naast een computer een smartphone, iPad of een tablet. Dat geldt ook voor ouderen. Geen wonder, je kunt steeds meer met zo’n apparaat, als je tenminste weet hoe het werkt. ZorgSaam Twenterand, Bibliotheek Twenterand en SeniorWeb helpen senioren hiermee op weg. En echt iedereen kan het leren.

Computer

Cursussen / workshops op maat De cursussen en workshops zijn afgestemd op senioren en dus voor hen uitermate geschikt. In de lessen kunt u kennis maken met een computer, smartphone, iPad of tablet, en wordt u stap voor stap uitgelegd hoe ermee om te gaan en welke mogelijkheden het biedt. De computercursus kan in z`n geheel (maximaal negen lessen), maar ook in twee onderdelen worden gevolgd, afhankelijk van voorkennis en ervaring.

In de tablet- en smartphone cursus wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden en functies van deze (mobiele) apparaten. Maar ook aan apps en WhatsApp, foto's maken, bewerken en delen,  het luisteren naar muziek of een boek lezen, de navigatie-functie van uw smartphone en nog veel meer!

Alle cursussen worden begeleid door kundige docenten c.q. ambassadeurs van SeniorWeb met assistenten. De cursussen worden gehouden in de leercentra van de bibliotheken in de gemeente Twenterand. 

Aanmelden De lessen starten bij voldoende deelname in de eerste week van oktober. Voor meer informatie en opgave voor een cursus kunt u bellen, (0546) 481 456 of een e-mail sturen naar contact@zorgsaamtwenterand.nl. Aanmelden via de bibliotheek Twenterand is ook mogelijk.