Moestuin Eetmee levert streekproduct ‘Twenterandse voorjaarshoning’

De moestuin van Eetmee Twenterand van ZorgSaam Twenterand levert de eerste streekproducten. Zo is er nu de ‘Twenterandse voorjaarshoning’. Deze honing valt zo in de smaak dat de eerste serie bijna is uitverkocht. Er is nog voorraad, maar wacht niet te lang.

In de hoek van de moestuin staan twee bijenkasten. De twee bijenvolken zijn in goede handen bij imker Gertjan Huiskes. Dankzij zijn verzorging zijn de bijen zeer bedrijvig en zit de eerste Twenterandse honing in de potjes. Gertjan heeft thuis, aan de Kolenmieten 6a in Geerdijk, ook eigen bijenkasten. Zowel de honing van de moestuin als bij de imker thuis zijn te koop.

Binnenkort zullen er potjes gevuld worden met een nieuw streekproduct: ‘Twenterandse zomerhoning’.

Honing

Kom kijken in de moestuin

Er wordt biologische groente, kruiden en fruit verbouwd voor de maaltijden van Eetmee Twenterand. Vrijwilligers van ZorgSaam Twenterand werken samen in de tuin en zorgen ervoor dat die er piekfijn uitziet. Wilt u een kijkje komen nemen in de Eetmee moestuin? Dat kan. De tuin is open op maandag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur. De vrijwilligers heten u van harte welkom. 

De moestuin van Eetmee Twenterand is te vinden aan de Lindenlaan 18 in Vroomshoop.