Nieuws

mrt.
10

Inwonersenquête over betrokkenheid

Maak kans op een cadeaubon

Slechts 15 minuten van jouw tijd voor een enquête

De gemeente Twenterand stelt inwoners centraal. Om meer inzicht te krijgen in de manier waarop inwoners betrokken willen worden en bij welke onderwerpen, laat de gemeente een inwonersenquête uitvoeren. Inwoners die meedoen aan het onderzoek kunnen ook hun mening geven over een actueel onderwerp, namelijk alcohol- en drugsgebruik onder jongeren.

feb.
24

Hulp bij invullen aangifte inkomstenbelasting

ZorgSaam Twenterand biedt hulp aan 65-plussers woonachtig in de gemeente Twenterand bij het invullen van de formulieren voor de Inkomstenbelasting 2015. Wij hebben hiervoor door de belastingdienst geschoolde belastingconsulenten.

jan.
06

Gratis inschrijving voor actieve en gezonde leefstijl jeugd geopend

Ouders kunnen hun kind in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar per direct gratis inschrijven voor een sport- en beweegaanbod. Doel is onder meer het plezier in sporten te vergroten, overgewicht te voorkomen en te verminderen. Dit in het kader van het onlangs gestarte sportimpulsproject ‘Samenwerkend sportief Vroomshoop voor plezierige leefstijl’, dat is mogelijk gemaakt door ZonMw.

nov.
26

Zorginformatie•punt nog makkelijker bereikbaar

ZorgSaam Twenterand heeft vanaf deze week een totaal vernieuwde website, die niet alleen op de computer of laptop goed te raadplegen is, maar nu ook via de smartphone, tablet en iPad. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Zo is het Zorginformatie•punt op werkdagen via de website nog makkelijker bereikbaar, namelijk per chat.

nov.
04

Goed verzekerd met een minder hoog inkomen? De Gemeentepolis!

Een aantal weken geleden werd u geïnformeerd over de Gemeentepolis van de gemeente Twenterand. Omdat een goede zorgverzekering heel belangrijk is, kent de gemeente Twenterand de Gemeentepolis, bedoeld voor mensen met een minder hoog inkomen.

nov.
02

Ontdek en Doe mee dagen

Maak kennis met het passend sportaanbod in Twenterand op 12 en 24 november 2015

okt.
28

Digitaal Inloopcafé nu ook in Westerhaar

Vanaf oktober kan men weer terecht in het Digitaal Inloopcafé in de bibliotheek in Westerhaar, Vriezenveen, Vroomshoop en Den Ham. Nieuw is de start van de inloop in de bibliotheek in Westerhaar op de laatste maandag van de maand. De inloop is voor iedereen die praktische hulp, advies en informatie nodig heeft op het gebied van computer, laptop, tablet / iPad, smartphone, iPod enzovoort.

okt.
15

Nieuwe locatie voor Eetmee Vriezenveen

Grand Café Seven opent in januari 2016 enthousiast de deuren voor Eetmee in Vriezenveen. Eigenaar Jeffrey Bakker en de werkgroep van Eetmee Twenterand hebben dit in goed overleg met elkaar kunnen regelen.

okt.
06

ZorgSaam Twenterand organiseert Dag van de ouderen

Op woensdag 21 oktober organiseert ZorgSaam Twenterand traditiegetrouw een feestmiddag voor senioren in Twenterand. Deze viering van de Dag van de Ouderen wordt gehouden in Kultürhus De Klaampe in Westerhaar.

sep.
30

Match Beursvloer levert moestuin Eetmee picknicktafel op

Vorig jaar november vond de eerste Beursvloer in de gemeente Twenterand plaats. Ondernemers en maatschappelijke organisaties waren op deze Maatschappelijke Beursvloer aanwezig om met gesloten beurs matches te sluiten. inVia en ZorgSaam Twenterand vonden elkaar toen en deze week volgde de realisatie.