Nieuws

nov.
04

Goed verzekerd met een minder hoog inkomen? De Gemeentepolis!

Een aantal weken geleden werd u geïnformeerd over de Gemeentepolis van de gemeente Twenterand. Omdat een goede zorgverzekering heel belangrijk is, kent de gemeente Twenterand de Gemeentepolis, bedoeld voor mensen met een minder hoog inkomen.

nov.
02

Ontdek en Doe mee dagen

Maak kennis met het passend sportaanbod in Twenterand op 12 en 24 november 2015

okt.
28

Digitaal Inloopcafé nu ook in Westerhaar

Vanaf oktober kan men weer terecht in het Digitaal Inloopcafé in de bibliotheek in Westerhaar, Vriezenveen, Vroomshoop en Den Ham. Nieuw is de start van de inloop in de bibliotheek in Westerhaar op de laatste maandag van de maand. De inloop is voor iedereen die praktische hulp, advies en informatie nodig heeft op het gebied van computer, laptop, tablet / iPad, smartphone, iPod enzovoort.

okt.
15

Nieuwe locatie voor Eetmee Vriezenveen

Grand Café Seven opent in januari 2016 enthousiast de deuren voor Eetmee in Vriezenveen. Eigenaar Jeffrey Bakker en de werkgroep van Eetmee Twenterand hebben dit in goed overleg met elkaar kunnen regelen.

okt.
06

ZorgSaam Twenterand organiseert Dag van de ouderen

Op woensdag 21 oktober organiseert ZorgSaam Twenterand traditiegetrouw een feestmiddag voor senioren in Twenterand. Deze viering van de Dag van de Ouderen wordt gehouden in Kultürhus De Klaampe in Westerhaar.

sep.
30

Match Beursvloer levert moestuin Eetmee picknicktafel op

Vorig jaar november vond de eerste Beursvloer in de gemeente Twenterand plaats. Ondernemers en maatschappelijke organisaties waren op deze Maatschappelijke Beursvloer aanwezig om met gesloten beurs matches te sluiten. inVia en ZorgSaam Twenterand vonden elkaar toen en deze week volgde de realisatie.

sep.
29

Bijna ton subsidie voor 'Samenwerkend sportief Vroomshoop'

De subsidieaanvraag van het twee-jarige project ‘Samenwerkend sportief Vroomshoop voor plezierige leefstijl’, ingediend door ZorgSaam Twenterand, is door ZonMw maximaal gehonoreerd met € 98.321. Het project, dat de volgende maand start, heeft als doel het bevorderen en verduurzamen van een gezonde en actieve leefstijl van jeugd in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.

sep.
10

Walking Football bij OldStars Twenterand

Met Walking Football krijgen 60-plussers de kans om (weer) een balletje te trappen. Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen met en tegen elkaar. Er mag niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en er mogen geen slidings worden gemaakt; spelregels die zijn bedoeld om blessures te voorkomen.

sep.
09

Aangepaste Wandel3daagse

Op 22, 23 en 24 september aanstaande vindt een aangepaste Wandel3daagse plaats voor ouderen en voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking. Dit wandelevenement wordt georganiseerd door Woon -en zorgcentrum de Vriezenhof, TMZ De Weemelanden, Zorgboerderij de Koningshoeve, Philadelphia, wandelvereniging de Deurstappers, met ondersteuning van de organisatie van de reguliere Avond4daagse in Vriezenveen.