Activiteiten & cursussen

(Basis) computercursus van SeniorWeb

Volwassenen vanaf 50 jaar

De cursus bestaat uit diverse onderdelen. De cursus kan in z'n geheel of per blokje worden gevolgd afhankelijk van de voorkennis.

Athletic Skills Model (ASM)

De jeugd zich laten ontwikkelen tot een veelzijdige en goede beweger. Ook als het gaat om kinderen die moeite hebben op motorisch gebied. Het Athletic skills model is voor zowel de breedte- als de topsport. Het is bewegingsaanbod op maat met een enorme variatie aan grondvormen, zodat iedereen mee kan doen.

Biljarten

Senioren, Volwassenen

Een gezonde bezigheid met een sportief en sociaal aspect. Tijdens de wekelijkse samenkomst kan ieder op zijn niveau spelen en wordt er gerouleerd met de tegenstander.

Computerclub

Senioren

Een groep senioren die al enige basiskennis heeft met het werken met een computer. Men wisselt onderling ervaringen uit. De één weet dit en de ander wil dat graag weten. Vaak uit ervaring opgedaan. Nu kan men deze wetenswaardigheden delen met anderen.

Contactmiddag

Senioren

Het eerste deel van het programma varieert iedere keer en duurt ongeveer een uur. Daarna is er een pauze met een drankje en wordt de middag gezamenlijk afgesloten met een paar bingospelrondes. Een ideale middag om geheel vrijblijvend kennis te maken met andere senioren in Vriezenveen.

Digitale ondersteuning van SeniorWeb

Alle inwoners van Twenterand vanaf 20 jaar

Voor praktische hulp en advies op digitaal gebied kunt u een afspraak maken met één van de vrijwilligers van SeniorWeb. Zij helpen u bij het oplossen van een digitaal probleem, kunnen u adviseren over de aanschaf van een computer, tablet of smartphone en geven u informatie over de mogelijke cursussen en workshops van SeniorWeb.

Eetmee

Alle inwoners van Twenterand vanaf 20 jaar

Eetmee staat voor ontmoeting, tijd voor elkaar en een lekkere maaltijd tegen een lage prijs. Heeft u geen zin om alleen te eten? Wilt u graag betaalbaar uit eten gaan met uw gezin? Kom dan eten bij Eetmee Twenterand.

Eetmee Moestuin

Iedereen die van tuinieren houdt

Een activiteit voor iedereen die ervan houdt samen met anderen te tuinieren. De groenten en kruiden die verbouwd worden zijn ten behoeve van de Eetmee-maaltijden.

Fietsclub

Senioren

De fietsclub is er om in een gemoedelijke sfeer samen een ochtend in de week te fietsen. De alledaagse bewegingsvorm ‘fietsen’ is gezond voor ieder mens en samen fietsen is ook nog eens gezelliger.