Activiteiten & cursussen

Gymnastiek

Senioren

In een gezellige sfeer in beweging blijven. Niet alleen met alledaagse bewegingsvormen als lopen, fietsen, e.d. De nadruk ligt op spiergroepen (schouders, buik, rug, enz.) die specifieke aandacht vereisen om u bewegingsvrij te voelen. Het motto is: “met inspanning zorgen voor ontspanning”.

Instuif

Senioren

Een ontmoetingsplek waar senioren elkaar vrijblijvend treffen. Er wordt wekelijks een wisselend programma aangeboden.

iPadcursus van SeniorWeb

Volwassenen en senioren

Steeds meer mensen hebben een iPad. Deelnemers leren in deze activiteit de mogelijkheden en functies van hun iPad. Iedere week wordt er aandacht besteed aan een populaire applicatie (App). De activiteit wordt begeleid door een ambassadeur van SeniorWeb met een assistent.

Kakelklup

Mensen met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar

De Kakelklup is een supergezellige club voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens deze avonden wordt er een gezellige activiteit neergezet voor de deelnemers zoals bijvoorbeeld: spelavonden, creatieve activiteiten en uitstapjes naar bijvoorbeeld de brandweer en de kinderboerderij.

Keep Fit

Senioren

Dit is een combinatie van gymnastiek, sport en spel. Door deze gecombineerde vorm van bewegen ziet men echt vele klachten bij senioren verminderen. Denk bijv. aan stijve spieren en gewrichten, krachtverlies, slecht uithoudingsvermogen, coördinatiestoornissen en pijnklachten.

Koersbal

Senioren

Koersbal is een sportieve activiteit op een vilten mat van 8 x 2 meter, waarbij met een speciale bal “een koersbal” richting een kleine bal wordt gerold.

Koffiekamer

Alle inwoners van Twenterand vanaf 20 jaar

Een ontmoetingsplek vóór en dóór mensen zoals u en ik! Ieder mens heeft wel eens behoefte aan een praatje of afleiding. Tijdens deze “inloop” kunt u even iemand anders zien en/of spreken, op andere gedachten komen, er gewoon even tussenuit zijn.

Kookworkshop

mannen die hun eigen boontjes willen doppen

Onder het motto 'Alle mannen kunnen koken', wordt in samenwerking met Kulturhus De Klaampe in Westerhaar een kookcursus voor mannen georganiseerd. 

Krachtregie

Jongvolwassen meiden van 18-23 jaar

In samenwerking met Avedan heeft ZorgSaam Twenterand het project Krachtregie ontwikkeld. 

Mammacafé

Ben je zwanger en/of heb je kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar? Vind je het leuk om ervaringen te delen over zwanger- of ouderschap? Kom dan naar het Mammacafé. Papa’s, oma’s en opa’s zijn ook welkom. Er is ook altijd een lactatiekundige aanwezig die je advies kan geven bij vragen over de borstvoeding.