Helpende Handen: soort marktplaats én vindplaats voor Twenterand

Webservice Helpende Handen:  een soort marktplaats voor de inwoners van Twenterand waar je gratis een vraag kunt stellen of hulp kunt bieden. Het is tevens een centrale vindplaats van welzijnsactiviteiten, voorzieningen, ondersteuning en zorg. 

Helpende-Handen beeldmerk cmyk
Helpende Handen: soort marktplaats én vindplaats voor Twenterand

ZorgSaam Twenterand wil inwoners in een vroeg stadium de helpende hand bieden. Met Helpende Handen willen wij, als aanvulling op ons bestaande aanbod, op een vernieuwende manier inwoners uit Twenterand ondersteunen in het vinden van passende ondersteuning of hulp. 

Het accent van de website ligt in het ondersteunen van elkaar, elkaar helpen. Dit kan gratis of tegen een geringe vergoeding. Daarnaast biedt Helpende Handen een kijkje in de sociale kaart van Twenterand. Een uniek overzicht van voorzieningen, welzijnsactiviteiten, ondersteuning en zorg in uw eigen dorp. Dichtbij en vertrouwd. Er kan gezocht worden in meerdere categorieën, waaronder maaltijd, was en strijk, (tuin) klussen, maar ook administratieve ondersteuning, sport & bewegen, personenalarmering en zorg. Mensen die niet zo handig zijn met de computer, of liever persoonlijk advies willen, kunnen ondersteuning krijgen vanuit de Zorginformatie•punten.

Durf hulp te vragen, durf hulp te bieden!

— Welzijnsconsulent Discha Langeler

Indien u als inwoner een vraag heeft, stel hem dan gerust op Helpende Handen. Misschien is er iemand in uw buurt die u wil helpen.

Wilt u als inwoner iets betekenen in uw dorp? Dan is dit een mogelijkheid om hulp te bieden op een laagdrempelige manier. Eenmalig of met regelmaat, beide is mogelijk, dat wat het beste past in uw situatie. 

Staat u als ondernemer of zorgaanbieder nog niet in Helpende Handen, maar wilt u  wel uw aanbod plaatsen? Dat kan! Deze aanmelding gaat via Helpende Handen. Voorwaarde is dat uw aanbod (kwetsbare) doelgroepen ondersteunt in hun zelfredzaamheid. Denk onder andere aan ouderen, jongeren (met een beperking), ouders met opvoedvragen. Meld uw aanbod via helpendehanden@zorgsaamtwenterand.nl 


Ga naar de website