Jong Twenterand

Jong Twenterand is een lokaal en landelijk online platform voor jongeren in de gemeente Twenterand, beheerd door ZorgSaam Twenterand. Doel is dat jongeren gestimuleerd worden tot zelfredzaamheid.

Er is informatie te vinden die voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar belangrijk is, zoals school, vakantie- of bijbaantje, gezondheid, maar ook interessante filmpjes en (anonieme) forum-posts bijvoorbeeld over liefde, relaties en religie.

Jong-Twenterand-2
Screenshot van de website Jong Twenterand

Historie

Jong Twenterand is ontstaan in 1999 in het kader van het project ‘Jeugd & School’, gefinancierd door het Ministerie van VWS. Het was een website die - toen onder de naam FrontLijn - geheel was gewijd aan alles wat jongeren bezig hield, met name gericht op fun en vrije tijd. Onze gemeente was met dit vooruitstrevende initiatief gericht op internet, informatie voor en door jongeren de eerste in Nederland.

Medio 2009 is besloten het Jong In-concept toe te voegen aan Jong Twenterand in verband met de directe link in het kader van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Hierdoor zou een mix ontstaan tussen fun, vrije tijd en serieuzere (hulpverlenende) informatie op allerlei gebied. Deze is maart 2010 gelanceerd en het concept is nog steeds succesvol.

Ga naar de website