Inloopspreekuur drank en drugs

Vanaf 1 augustus 2018 is de gemeente Twenterand gestart met een gratis inloopspreekuur drank en drugs. Deze inloop is bedoeld voor inwoners die zich zorgen maken of vragen hebben over hun eigen alcohol- of drugsgebruik of dat van iemand in hun omgeving. Zij kunnen bij de inloop ook terecht voor zorgen of vragen over gamen, gokken of ander verslavend gedrag. Een ervaren professional van Tactus verslavingszorg gaat met ze in gesprek en geeft vrijblijvend informatie en advies.

Het inloopspreekuur is bedoeld voor inwoners die zelf een verslaving hebben maar ook voor partners, familie, vrienden, buren of andere naastbetrokkenen. Alcohol- en drugsgebruik heeft vaak ook invloed op de levens van mensen om de persoon heen. Mensen worden geconfronteerd met vervelende situaties, zijn verdrietig, boos of voelen zich schuldig of machteloos. Ze kunnen dan terecht bij het inloopspreekuur voor informatie en advies. Het spreekuur is zonder afspraak en zonder verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts te bezoeken. Mensen blijven anoniem en er wordt geen verslag van gemaakt. Indien gewenst is doorverwijzing naar gerichte hulpverlening natuurlijk ook mogelijk.

Data en locaties

Het inloopspreekuur vindt plaats op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur op de volgende locaties:

•     Elke 1e donderdag van de maand in het Gezondheidscentrum in Vroomshoop (Oranjeplein 7h)

•     Elke 2e donderdag van de maand in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk (Beeklaan 1, via hoofdingang)

•     Elke 3e donderdag van de maand in het Medisch Centrum in Den Ham (Goosensplein 1d)

•     Elke 4e donderdag van de maand in Gezondheidscentrum Weemelanden in Vriezenveen (Koningsweg 28)

Inwoners hoeven niet per se naar het inloopspreekuur in hun eigen woonplaats. De keuze voor een inloop is vrij.

Medewerkers Tactus

Bernie Täge en Karlijn de Groot zijn de medewerkers van Tactus die afwisselend bij het inloopspreekuur aanwezig zijn. Beiden hebben ruime ervaring met verslavingszorg in de gemeente Twenterand.

Contact

Het is ook mogelijk om via e-mail contact te hebben of een afspraak te maken op een andere dag en tijdstip. inlooptwenterand@tactus.nl

Naast het inloopspreekuur kunnen Twenterandse jongeren die problemen ervaren door een verslaving ook terecht bij Waypoint Twenterand. Bij vragen kunnen mensen ook contact opnemen met de gemeente Twenterand.