Overige Maatwerkvoorzieningen

Hier kunt u informatie vinden over maatwerkvoorzieningen met betrekking tot woon-, vervoers- en rolstoelvoorzieningen. Ook vindt u hier Informatie over de gehandicaptenparkeerkaart en -plaats.

Woonvoorzieningen

Wanneer u vanwege beperkingen door uw ziekte of handicap niet goed uit de voeten kunt in uw woning, kunt u een vergoeding aanvragen om uw huis te laten aanpassen.

Vervoersvoorzieningen

Wanneer u door ziekte of een handicap niet kunt reizen met het openbaar vervoer, een auto, fiets of brommer, kunt u een (vergoeding voor een) vervoersvoorziening aanvragen.

Rolstoelvoorzieningen

Wanneer u langer dan zes maanden een rolstoel nodig heeft, kunt u hiervoor een beroep doen op de Wmo. Heeft u korter dan zes maanden een rolstoel nodig, bijvoorbeeld bij een gebroken been, dan heeft u geen recht op een rolstoel van de gemeente. U kunt dan wel terecht bij de uitleen van een thuiszorgwinkel, of bij bijvoorbeeld Medipoint.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u op speciaal voor mensen met beperkingen gereserveerde plaatsen parkeren; de zogenaamde algemene invalidenparkeerplaatsen.

Gehandicaptenparkeerplaats

Invaliden zijn vaak slecht in staat om een grote afstand van hun auto naar hun woning te overbruggen. Om een invalide hierbij te helpen kan de gemeente de invalide een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken dichtbij zijn woning geven.