Welzijnsconsulent

In een tijd waarin veel verandert binnen de wet- en regelgeving van de zorg en welzijn heeft men steeds meer moeite om de juiste ondersteuning of voorziening te vinden. Mensen wonen langer zelfstandig en moeten zelf op zoek gaan naar een oplossing voor hun probleem. Om die reden biedt ZorgSaam Twenterand sinds augustus 2015 een extra gratis service: de Welzijnsconsulent.

De welzijnsconsulent ondersteunt en helpt inwoners maar ook verwijzers uit de eerstelijnszorg in het zoeken naar de juiste (welzijns)voorziening.

De welzijnsconsulent is werkzaam binnen de Zorginformatie●punten en kan indien gewenst bij u thuis komen om samen met u te kijken welke ondersteuning of voorziening u nodig heeft. Denk hierbij aan vragen op het gebied van (welzijns)activiteiten binnen uw kern of administratieve ondersteuning. De inzet van de welzijnsconsulent is kosteloos en er is geen verwijzing voor nodig.

Komt u er zelf niet meer uit of weet u even niet meer waar u met uw vraag op het gebied van welzijn of zorg terecht kunt, zoek dan contact met onze Zorginformatie●punten, zij helpen u verder.