Dat opvoeden is soms ook verrekte lastig!

Voel jij je ook wel eens met de rug tegen de muur gezet ? Lijkt het alsof jij de meest strenge ouder bent? Wil je in gesprek met je kind of een jongere over seks, drugs of de smartphone en denk je HOE DAN?! Kom dan naar deze avond in Westerhaar.

De avond is georganiseerd door een aantal inwoners uit Westerhaar die een hart hebben voor de kinderen en jongeren in hun dorp. Zij vangen soms signalen op waar ze soms niet zo goed raad mee weten en zitten ook zelf geregeld met hun handen in het haar. Om hier eens met elkaar over van gedachten te wisselen nodigen zij je graag uit voor een informele avond. Speciaal hiervoor hebben ze de theatergroep PlayBack uitgenodigd!

Opvoeden Lastig

PlayBack maakt maatschappelijke thema's zoals alcohol, drugs, (online) pesten, seksualiteit en geld bespreekbaar onder jongeren tussen 12 en 18 jaar, hun ouders/verzorgers en docenten uit het voortgezet onderwijs. 

In Nederland mag je volgens de wet alcohol drinken als je achttien jaar bent. Toch zijn jongeren gemiddeld 13 jaar oud als ze beginnen met drinken. Experimenteren hoort erbij als je jong bent, maar jongeren drinken soms meer dan ze willen of goed voor ze is. Hoe maak je 'samen drinken' minder normaal? En hoe blijf je met jongeren in gesprek over drank en drugs sinds de invoering van de NIX18-wet?

De avond is bedoeld voor iedereen die met jongeren werkt of te maken heeft; denk aan ouders, verzorgers,jeugdleiders, etc.

Waar en wanneer: Dinsdag  6 november van 19.30 - 21.30 uur in De Klaampe in Westerhaar. 

Aanmelden en kosten: Entree is gratis. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar opvoedenwesterhaar@gmail.com

Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Tot ziens!