Vacature: Twee Sociaal Werkers (MBO) met als specialisatie JONGERENWERK met ingang van 1 maart voor 12 uur per week per persoon

ZorgSaam Twenterand is een brede welzijnsorganisatie in de gemeente Twenterand, die in alle kernen van de gemeente actief aanwezig is in de samenleving. Bij ZorgSaam Twenterand werken momenteel 20 beroepskrachten en zo’n 550 vrijwilligers samen met inwoners aan de sociale samenhang in Twenterand en bieden ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben. Slogan van ZorgSaam Twenterand is: Besteedt Zorg aan Welzijn!

Het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand is gericht op talentontwikkeling en maatschappelijke participatie. Als jongerenwerker stimuleer je de participatie en activeer je de jongere om actief deel te nemen aan activiteiten en projecten. Daarnaast bouw je een vertrouwensband met de jongere op, zodat deze zich prettig en veilig voelt in het jongerencentrum.

Wij zijn op zoek naar twee jongerenwerkers die werken vanuit en rondom de verschillende jongerencentra. Als jongerenwerker hou je je bezig met het organiseren van activiteiten (voorlichting, educatief, recreatief) i.s.m. vrijwilligers en jongeren. Daarnaast sta je gemiddeld 2 avonden per week in het jongerencentrum en ondersteun je maatschappelijke stagiaires.

Heb jij een hart voor jongeren en heb je je opleiding SCW of social work (bijna) afgerond? Sta jij met twee benen in de Twenterandse maatschappij en lijkt het je een uitdaging om samen met je collega’s het jongerenwerk vorm te geven? Solliciteer dan nu als jongerenwerker bij ZorgSaam Twenterand. We zoeken twee personen voor 12 uur per week, met ingang van 1 maart a.s. We bieden je een contract tot 31 december 2019,  met uitzicht op verlenging tot 31 december 2020.

Wij vragen:

 •    MBO-opleiding, bij voorkeur SCW, Social work
 •    Kennis van aanwezige structuren en sociale kaart in Twenterand.
 •    Goede contactuele eigenschappen, stressbestendig en flexibel.
 •    Affiniteit met de doelgroepen en inlevingsvermogen.
 •    Mogelijkheid tot het vroegtijdig signaleren van problemen van jongeren (vroegsignalering)
 •    Kennis van social media 
 •    Bereidheid om op onregelmatige tijden te werken, ook avonden en incidenteel in weekend

Wij bieden: 

 • Een functie waarin zelfstandigheid, flexibiliteit en creativiteit belangrijk zijn.
 • Een enthousiast team met collega jongerenwerkers, stagiaires en vrijwilligers.
 • Een arbeidsovereenkomst tot 31 december 2019, met uitzicht op verlenging tot 31 december 2020. Salariëring in schaal 6, CAO Sociaal Werk, afhankelijk van ervaring. 
 • Een collegiale en informele werksfeer.

Je schriftelijke sollicitatie ontvangen wij graag per post of email voor 20 februari 2019 op:

Stichting ZorgSaam Twenterand t.a.v. Mw. C. de Jong, Burg. Koetjestraat 2, 7681 ZP Vroomshoop   per e-mail aan: cdejong@zorgsaamtwenterand.nl De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 25 februari 2019.

Voor meer informatie over onze stichting verwijzen we je naar onze website: www.zorgsaamtwenterand.nl